Ideer til mad og drikke til 25 års fødselsdag

Kanel kan sagtens spille en anden og mere ”smagfuld” rolle, der ikke indebære at kastet rundt med det. Her er det især i maden, hvor man kan gøre kanelen til en fremtrædende del af fødselsdagen. Vi har forsøgt at samle nogle af de bedste opskrifter, som du med fordel kunne benyttes til en 25 års fødselsdag.

Skyr med rosiner og kanel

Perfekt til morgenbordet, men kan også benyttes som velkomst snack eller lign.

Link til opskriften

Risengrød

Den klassiske risengrød, som vi alle kender og elsker. Er både utrolig nem og billig at lave til mange mennesker.

Link til opskriften

Krydrede juleboller
Boller høre sig ofte til, når der er tale om fødselsdage, hvilket gør de krydrede juleboller perfekte til en 25 års fødselsdag, hvor du har de klassiske boller med et tvist af kanel.

Link til opskriften

Æbletoast

Her hos Kanel25år var vi en smule skeptisk, men æbletoast er en utrolig nem, lækker og sund snack, der kunne passe perfekt til et fødselsdags arrangement.

Link til opskriften

Havregrynsboller med revet æbler og kanel

Som tidligere nævnt er boller ofte at finde på fødselsdagsbordet og derfor har vi også taget endnu en opskrift med. Bollerne er ligeledes superlækre og kunne være et godt alternativ til den klassiske hvide bolle. Mætter ligeledes fantastisk godt!

Link til opskriften

Lammespid

Kunne være en rigtig løsning til sommerfødselaren, hvor de andre retter måske kan være en anelse for julede. Disse lammespid er perfekte til grillen og går godt i spænd med diverse salater og andet grilmad.

Link til opskriften

Der skal selvfølgelig også være dessert eller kage til en 25 års fødselsdag.Hertil anbefaler vi de traditionelle kager såsom kanelgifler og kanelsnegle, men har også gode erfaringer med de to andre opskrifter.

Cookie med chokolade og kanel

Klassiske cookies med et tvist af kanel. Perfekte til kagebordet eller som en hurtigt lækker snack mellem måltider eller underholdning.

Link til opskriften

Lagkage med kanelcreme og brombær

Skyldig! Vi har haft rigtig svært ved at finde en lagkage, der indeholdte kanel, som vi kunne sige god for. Heldigvis fandt vi denne, som virkelig lever op til vores ønsker! Super let at lave, ser godt ud, og smager rigtig dejligt.

Link til opskriften

Kanelgifler

Jeg vil ikke sige så meget andet, end at kanelgifler altid er en succes til en hver 25 års fødselsdag!

Link til opskriften

Kanelsnegler

Ligeledes gælder det for kanelsnegler, som muligvis er den mest ikoniske kage til 25 års fødselsdage.

Link til opskriften

Drikke med kanel

Vi har også samlet en række drikke, der med fordel kunne serveres til en 25 års fødselsdag.

Kaffe med kanel

Kan laves utroligt nemt med en normal kaffe, hvorefter du placere en kanelstang. Er både utrolig dekorativt og smager rigtig dejligt.

Link til opskriften

Varm chokolade med kanel

Kan meget passende serveres sammen med kaffen og laves på nogenlunde samme måde.

Link til opskriften

Smoothie med banan, æble og kanel

Den er lidt mere tidskrævende at lave end de andre to, men er virkelig også tiden værd! Kan benyttes på både morgenbordet og som eftermiddagssnack.

Link til opskriften

Drinks med kanel

Vi har også samlet et udvalg af drinks, der alle har kanel som en bærende ingrediens.

Hot Mulled Cider

Lavet på bade æblecider og hvidvin og er en rigtig dejlig frisk og sød drink. Er oftest meget populær blandt personer, der er glæde for cider-drikke.

Link til opskriften

Manzarita

Endnu en æblecider drink, der mikses op med tequila. Er ligeledes en sød og rund drink, som de fleste kan lide.

Link til opskriften

Apple-Brandy Hot Toddies

Endnu en drink, der har smagen af æble som et væsentligt element. Her benyttes sprutten Calvados til at give æblesmagen, hvilket fungere rigtig godt sammen med drinkens andre ingredienser honning og citronen

Link til opskriften

Rosé Sangria with Cranberries and Apples

En utroligt flot og dekorativ drink, der tager udgangspunkt i rosevin. Der skal bruges en del ingrediensers, men resultatet er derimod også utroligt flot og velsmagende.

Link til opskriften

Whiskey Chai

En rigtig herre drink, der tager udgangspunkt i whisky eller bourbon. Er bestemt ikke en drink for alle, men er typisk populær blandt personer, der interesserer sig for spiritus.

Link til opskriften 

APPLE CIDER MOSCOW MULE

Endnu en drink med æblecider, hvor vi denne gang mikser den op med vodka. Har ligeledes en sød smag og bliver af mandemagasinet M kaldt en rigtig mande drink.

Link til opskriften 

Shots med kanel

Skal fødselsdagsfesten have et pift af kanel, kan du med fordel tilbyde gæsterne et af disse shots.

Stjernekaster

Skal der sættes lidt ekstra fut i festlighederne, så er et stjernekastershot den perfekte kickstarter. Fungere akkurat som når man drikker sambuca med det tvist, at du efter ilden er tændt, drysses kanelen i munden, og du vil herefter se stjerner og gløder fra munden.

Link til opskriften 

Norsk Tequila

Er et rigtig lækkert tequilashot, hvor citron og salt er skiftet ud med appelsin og kanel.

Link til opskriften

Æblekage

Det klassiske æblekageshot krydret med kanel på toppen. Dette shot går man aldrig galt i byen med og har endnu ikke mødt end, der ikke har kunne lide det.

Link til opskriften