Gode ideer til en 25 års fødselsdag

Skal du holde 25 års fødselsdag og mangler inspiration til, hvordan du får festen helt op og ringe, så har vi samlet lidt inspiration til, hvordan du kan give dagen et ekstra pift – selvfølgelig med kanel som et bærende element.

For at gøre det hele lidt mere overskueligt har vi inddelt vores forslag i to kategorier.

Vi håber at nogle af vores ideer og forslag kan danne grundlag for en fantastisk dag for dig og fødselaren. Har du nogle forslag eller gode erfaringer, som du gerne vil dele med os, så høre vi meget gerne fra dig, du kan altid skrive til os på info@kanel25aar.dk

Se også vores artikler omkring traditionen og de klassiske spilleregler, når man giver kanel. Er du bare på jagt efter danmarks billigste kanel, så kan du også finde det her.

Inspiration til en 25 års fødselsdag

Traditionen tro skal der gøres lidt ekstra ud af det, når en person fylder 25 år. Det fejres ofte ved at give den ugifte fødselar kanel og have kanelen som et gennemgående tema for dagen. Her på siden vil vi give dig nogle konkrete ideer til, hvordan du kan sammensætte fødselsdagen med både festlige indslag, mad og udsmykning.

Kanelskattejagt
Er fødselaren ikke den store tilhænger af den klassiske ”kanelfejring”, så er skattejagten en rigtig gode måde, hvorpå du kan ”give kanel” på en sød måde. Legen går ud på, at du lave små poser af husholdningsfilm med stødt kanel i. Poserne afgiver duften af kanel, men sviner ellers ikke i hjemmet.

Du går herefter rundt og gemmer poserne forskellige steder i hjemmet, både nemme og svære steder, så fødselaren ret hurtig indser, hvad der foregår. Legen kan både være en lille hyggelig ting, men også gøres til en regulær skattejagt alt efter temperament.

Det er en superhyggelig leg, der altid bringer smil på fødselarens læber.

Kaneludsmykning
Der er ikke noget bedre end et flot dække fødselsdagsbord, hvilket selvfølgelig høre sig til, når man fylder 25 år. Her kan du med fordel vælge at gøre kanelen til en del af udsmykning. Kanel og i særdeles kanelstænger er utrolig dekorative og perfekte til at skabe den helt rigtige stemning til en 25 års fødselsdag.

Du kan f.eks. skrive små søde lykønskninger rundt omkring i hjemmet i kanelpulver. Et andet forslag kunne også være at lave et ”kanellys”. Du laver lyset ved at købe et bloklys og beklæde lyset med kanelstænger. Det er utrolig dekorativt og du kan se, hvordan du laver det her.

Ellers er kanelstænger utrolig gode at benytte i b.la. blomsterbuketter eller fritliggende i en lille bunke på bordet.

Kanelhalskæde
En sød og lidt anderledes mulighed kunne være, at give fødselaren en halskæde lavet af kanelstænger. Det eneste du skal bruge er kanelstænger og en silkesnor. Herefter tilpasser du længden af stængerne og laver et lille hul, så de kan trækkes på silkesnoren. En rigtig hyggelig og sød måde, hvorpå fødselaren kan få sin kanel, men på en sød måde.

Kanelballoner
En sjov lille leg, hvor balloner bliver fyldt op med kanel, hvorefter fødselaren skal bevæge sig rundt med ballonerne hængene over hans hoved.  For fødselaren går det ud på, at holde ballonerne intakte, mens det for resten af selskabet gælder, at få sat fødselaren i situationer, hvor balloner kan sprænges. Man kan selv styre, hvor meget kanel, der skal fyldes i, men husk at ballonerne stadig skal kunne svæve.

Kanel i din gave
Gaven er typisk et rigtig godt sted, hvor man kan inkludere kanelen. Det kunne f.eks. være en kogebog med kanelopskrifter, drysse kanel udover fødselsdagskortet eller lave en ”10 ting du kan bruge kanel til i hjemmet” guide.

Kanel på menuen
At inkludere kanel i fødselsdagsmenuen ligger lige til højrebenet, men gode opskriver herpå, er ikke altid lige nemme at finde. Vi har derfor gjort arbejdet for dig og lavet et helt kapitel med opskrifter på både mad og drikke, som du kan finde inspiration i.

Udklædningsfest 

En temafest eller udklædningsfest er altid et hit, hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af en 25 års fødselsdag. Der er et væld af temaer, at vælge i mellem såsom “Tyroler fest“, “Superhelte fest” osv. Udklædningsfeste er altid sjoves, når folk går all-in, så det er altid en god ide, at vende ideen med nogle af gæsterne inden du arrangere en udklædningsfest.

Havefest og fadølsanlæg 

‘I forbindelse med min brors 25 års fødselsdag valgte vi at holde en havefest, hvor vi havde sat havetelt op og lejet et fadølsanlæg. Arrangementet var en kæmpe succes, hvor både venner, naboer og familie havde en helt fantastisk dag. Vi havde sørget for, at der var mulighed for b.la. ølbowling, beerpong, flip-the-cup samt terninger og kort, hvilket skabte en fantastisk underholdene og mindeværdig dag for både min bror og gæsterne.

Pulverslukker & Løvblæser
Pulverslukkeren er måske det mest ikoniske instrument, når det kommer til at give kanel og skal selvfølgelig også nævnes. Og lad os bare være helt ærlige, der findes ikke en meget federe måde at give kanel på end at benytte enden en pulverslukker eller løvblæser til at overdænge fødselaren med kanel. Hvis du har hænderne ordentligt skuret på, kan du også forsøge at bygge din egen ”kanelmaskine”, du kan få lidt inspiration til, hvordan sådan en kan se ud nedenfor.

(OBS) Vi anbefaler dog at anskaffe sig en løvblæser eller lign. Pulverslukker har desværre haft nogle sikkerhedsmæssige udfordringer i forbindelse med påfyldning af kanel, så forsøg jer gerne med et andet ”blæseredskab”. Derudover er det vigtigt, at i husker, at sørger for rigeligt med kanel og sikkerhedsudstyr til fødselaren

Mad og drikke med kanel  

OBS – Vores kanel er ikke beregnet som fødevare og skal ikke benyttes hertil – Læs hvorfor her

Kanel kan sagtens spille en anden og mere ”smagfuld” rolle, der ikke indebære at kastet rundt med det. Her er det især i maden, hvor man kan gøre kanelen til en fremtrædende del af fødselsdagen. Vi har forsøgt at samle nogle af de bedste opskrifter, som du med fordel kunne benyttes til en 25 års fødselsdag.

Skyr med rosiner og kanel

Perfekt til morgenbordet, men kan også benyttes som velkomst snack eller lign.

Link til opskriften

Risengrød

Den klassiske risengrød, som vi alle kender og elsker. Er både utrolig nem og billig at lave til mange mennesker.

Link til opskriften

Krydrede juleboller
Boller høre sig ofte til, når der er tale om fødselsdage, hvilket gør de krydrede juleboller perfekte til en 25 års fødselsdag, hvor du har de klassiske boller med et tvist af kanel.

Link til opskriften

Æbletoast

Her hos Kanel25år var vi en smule skeptisk, men æbletoast er en utrolig nem, lækker og sund snack, der kunne passe perfekt til et fødselsdags arrangement.

Link til opskriften

Havregrynsboller med revet æbler og kanel

Som tidligere nævnt er boller ofte at finde på fødselsdagsbordet og derfor har vi også taget endnu en opskrift med. Bollerne er ligeledes superlækre og kunne være et godt alternativ til den klassiske hvide bolle. Mætter ligeledes fantastisk godt!

Link til opskriften

Lammespid

Kunne være en rigtig løsning til sommerfødselaren, hvor de andre retter måske kan være en anelse for julede. Disse lammespid er perfekte til grillen og går godt i spænd med diverse salater og andet grilmad.

Link til opskriften

Der skal selvfølgelig også være dessert eller kage til en 25 års fødselsdag.Hertil anbefaler vi de traditionelle kager såsom kanelgifler og kanelsnegle, men har også gode erfaringer med de to andre opskrifter.

Cookie med chokolade og kanel

Klassiske cookies med et tvist af kanel. Perfekte til kagebordet eller som en hurtigt lækker snack mellem måltider eller underholdning.

Link til opskriften

Lagkage med kanelcreme og brombær

Skyldig! Vi har haft rigtig svært ved at finde en lagkage, der indeholdte kanel, som vi kunne sige god for. Heldigvis fandt vi denne, som virkelig lever op til vores ønsker! Super let at lave, ser godt ud, og smager rigtig dejligt.

Link til opskriften

Kanelgifler

Jeg vil ikke sige så meget andet, end at kanelgifler altid er en succes til en hver 25 års fødselsdag!

Link til opskriften

Kanelsnegler

Ligeledes gælder det for kanelsnegler, som muligvis er den mest ikoniske kage til 25 års fødselsdage.

Link til opskriften

Drikke med kanel

Vi har også samlet en række drikke, der med fordel kunne serveres til en 25 års fødselsdag.

Kaffe med kanel

Kan laves utroligt nemt med en normal kaffe, hvorefter du placere en kanelstang. Er både utrolig dekorativt og smager rigtig dejligt.

Link til opskriften

Varm chokolade med kanel

Kan meget passende serveres sammen med kaffen og laves på nogenlunde samme måde.

Link til opskriften

Smoothie med banan, æble og kanel

Den er lidt mere tidskrævende at lave end de andre to, men er virkelig også tiden værd! Kan benyttes på både morgenbordet og som eftermiddagssnack.

Link til opskriften

Drinks med kanel

Vi har også samlet et udvalg af drinks, der alle har kanel som en bærende ingrediens.

Hot Mulled Cider

Lavet på bade æblecider og hvidvin og er en rigtig dejlig frisk og sød drink. Er oftest meget populær blandt personer, der er glæde for cider-drikke.

Link til opskriften

Manzarita

Endnu en æblecider drink, der mikses op med tequila. Er ligeledes en sød og rund drink, som de fleste kan lide.

Link til opskriften

Apple-Brandy Hot Toddies

Endnu en drink, der har smagen af æble som et væsentligt element. Her benyttes sprutten Calvados til at give æblesmagen, hvilket fungere rigtig godt sammen med drinkens andre ingredienser honning og citronen

Link til opskriften

Rosé Sangria with Cranberries and Apples

En utroligt flot og dekorativ drink, der tager udgangspunkt i rosevin. Der skal bruges en del ingrediensers, men resultatet er derimod også utroligt flot og velsmagende.

Link til opskriften

Whiskey Chai

En rigtig herre drink, der tager udgangspunkt i whisky eller bourbon. Er bestemt ikke en drink for alle, men er typisk populær blandt personer, der interesserer sig for spiritus.

Link til opskriften 

Apple cider moscow mule

Endnu en drink med æblecider, hvor vi denne gang mikser den op med vodka. Har ligeledes en sød smag og bliver af mandemagasinet M kaldt en rigtig mande drink.

Link til opskriften 

Shots med kanel

Skal fødselsdagsfesten have et pift af kanel, kan du med fordel tilbyde gæsterne et af disse shots.

Stjernekaster

Skal der sættes lidt ekstra fut i festlighederne, så er et stjernekastershot den perfekte kickstarter. Fungere akkurat som når man drikker sambuca med det tvist, at du efter ilden er tændt, drysses kanelen i munden, og du vil herefter se stjerner og gløder fra munden.

Link til opskriften 

Norsk Tequila

Er et rigtig lækkert tequilashot, hvor citron og salt er skiftet ud med appelsin og kanel.

Link til opskriften

Æblekage

Det klassiske æblekageshot krydret med kanel på toppen. Dette shot går man aldrig galt i byen med og har endnu ikke mødt end, der ikke har kunne lide det.

Link til opskriften

Andre læsere har også fundet disse sider nyttige

Kanelreglerne – sådan giver du kanel til en 25 års fødselsdag

Kaneltraditionen – Hvorfor giver vi kanel til en 25 års?

Kanel og udstyr til 25 års fødselsdag – Få kanel til danmarks bedste pris